Andre / Gæsters beskrivelse
Jeg har bedt flere forskellige der har brugt huset om deres beskrivelse, her er de.

Gæsters beskrivelse

AUGUST 2015 

We were a group of 5 adults and 5 children spending 2 weeks early August at Troels's place. We had truly a wonderful time! The house is exactly as described and very well equipped. In fact it was even better than described, as it is impossible to describe the cosy family type environment, the peaceful country side all around, the swimming pool where kids and grown ups spent most of the holidays, the out of time road leading us to this forgotten corner of paradise. I am Portuguese, my husband French and our friends are French and Moroccan. I was proud to have all our group discover the true Portugal countryside, along with typical restaurants and dream beaches not so far. As for Troels and his welcoming and friendly Belgium neighbours, we were delighted with the nice contact, close follow up and interest in making all easy and comfortable for us. A last word to say that the kids (7, 7, 10,11 and 12) simply didn't want to leave this dreamy place and even preferred to stay than go to the beach - nature (like fantastic peaches from the garden), swimming pool and space was all they wanted. We were also pleased by the fact that the house remained fresh in the evening even during the month of August, the beds were also very comfortable and the house clean. We went jogging around every other morning and it is really pleasant to be alone in the quiet soft mountains facing the sea. We had a great time and recommend warmly this place for families wanting to discover the true old style Portugal. Thank you so much Troels!

Luisa and David

 

 Video set i børnehøjde: http://youtu.be/BdXo-So05yg

Maj 2014

TROELS'HUSIPORTUGAL.
Den mest præcise beskrivelse af dette fantastiske sted. For de der kender Troels. For de, der endnu ikke er så heldige, kan det siges kort. Det skal opleves. Huset ligger væk fra al... eller rettere, væk fra ALT.
Bortset fra naturen, stilheden, eftertanken, roen.
En ro, som kun bliver, velkomment, forstyrret af ungernes plasken i poolen eller de voksnes lidt højlydte snak, efter endnu en flaske hvidvin, på terrassen under johannesbrødsfrugttræets svalende skygge. Planalto kan anbefales.
Trænger al den ro og al den natur til et modspil. Så er det ind i bilen. Ned af bjerget. I relativ kort afstand ligger grønsags- og fiskemarked i Olhao, eller båden til stranden på Ilha de Tavira.
Der er 2 1/2 times kørsel til Sevilla. Er der booket bil, hvor turen til Spanien er inkluderet i prisen, er det nemt. Broen over Gualdequivir passeres. Til højre. Ned i parkeringskælderen i svinget. En hyggelig gåtur langs floden ind til centrum. En kold "et eller andet" på en af bådene i floden. Det er nødvendigt.
Der er varmt i Sevilla. Kongeslottet og domkirken venter. Og retur.Der er en times tidsforskel. Selv efter en lang dag i Sevilla, kan aftensmaden spises i Portugal.
Det kan den også, hvis man blot har været på søndagsmarked, nydt udsigten i Fuseta eller besøgt borgen i Silves.
Skal det være grill i Cacela Velha? Blæksprutte i St. Luzia? Eller? Mulighederne er utallige.
Så tilbage til roen. Til naturen. Op af bjerget. Til TROELS'HUSIPORTUGAL.
Jeg er en af dem, der har prøvet det flere gange. Det er jeg utroligt glad for. det kan anbefales.
 
Lars

Juli 2013

Den livsalige hede augustbriseog de syngende cikader udgør grundelementerne i den konstante drøm om sommer i syden, som vi nordboer må døjes med. Det bølgende, høstgule landskab, der flimrer og sitrer i middagsheden, men som konstant skifter karakter efter vejret og døgnrytmen, har udgjort en ufattelig smuk naturgiven ramme om vores ophold i Alcaria Fria. Dette ihærdige og meget omfattende iværksætterprojekt på én af denne civilisations yderste forposter skal derfor ikke kun roses i høje toner, men det er med stor og ærlig beundring, at vi må konstatere, at der er håb endnu for den gamle nation, når landsmænd kaster sig ud i et projekt, hvor en håbløs ruin på et udsted for enden af en krøllet vej omdannes til et livsaligt ferieparadis af denne karakter. Og netop det HELT geniale forhold, at nærmeste velassorterede provianteringssted er Intermarche i Sao Braz, betyder, at den perfekte rallyrute til Alcaria Fria skal gennemkøres mindst én gang om dagen. Vores lejede Opel med dieselhakker og en irriterende automatisk håndbremse fik så mange tæsk, at asfalten blev endnu mere krøllet og flere steder skubbet ud i det pæne landskab, så vejmyndighederne har måttet lave små omkørsler med grusveje, hvilket kun har gjort ruten endnu sjovere ….

På gensyn i Alcaria Fria

Biddi & Mads Rugholm

 

Vores oplevelse af Portugal i uge 30 2013

 

Vi var 10 gæster der i uge 30 2013 har besøgt det lille paradis i Portugal.

Stedet består af to charmerende huse med masse, som ejeren med stor kærlighed har istandsat over årene,’

 I det store hus er der 2 dobbelt værelser, et dejligt stort badeværelse med bruser og vaskemaskine, en mellemgang og et køkken alrum, med spisebord og sofa i den anden ende. Der er to store skyde døre ud til terrassen, der midt på dagen er i skygge af et majestætisk Johannesbrød træ, på denne terrasse var der to borde som vi satte sammen so vi alle kunne spise ved et stort bord.

 Terrassen fortsætter hen foran det andet hus hvor der var et rigtig hyggeligt udendørs sofa arrangement, som altid var i brug, af nogen der sad og hygge snakkede , spillede kort, læste eller fik sig lille lur.

I det andet hus er der et dobbelt værelse et stort køkken alrum med loft op i kip en dobbelt sove sofa, et dejligt badeværelse med adgang fra sove værelset og direkte ud fra , Der ud over er der et rum som bliver brugt til værksted med alt hvad en gør det selv man kunne ønske sig.,

 Mellem de to huse er der en trappe op på taget af de store hus hvor der er en terrasser i hele husets størrelser, Her fra har man 360° udsigt fra huset.

Mellem de to huse er der også en trappen ned til foden af Johannesbrød træet,  I dette niveau er der en stor sten belagt terrasse med en dejlig swimming pool, ligge stole, parasol, Der er en udendørs bruser samt en skygge hyggekrog med bord og stole.

 Fra terrasserne er der en storslået udsigt og de portugisiske bjerge hist og her bevokset med gamle oliventræer, Et storslået fredsfyldt udsigt man bare ikke kan nyde nok, 

 Vi var to familier med hver tre børn i alderen 11 til 17år. Vi voksne sov i det ene hus og de børnene i det store. En nat sov alle 6 børn oppe på taget det syntes de var rigtigt hyggeligt.

I begge huse er der vel udrustet køkkener. Vi lavede mad på skift, en dag af gangen, fædrene en dag mødrene en anden dag, de 3 drenge var sammen og de 3 piger var sammen om at lave mad en dag.

 Det vil sige at vi havde to dage vor man ingen ting skulle end at bade, læse, spille og rigtig bygge sig

Masse af spændende bøger og sjove spil hvor alle i familien kunne være med. Ud over det dejlige afslappende atmosfære i og omkring huset, var der mulighed for gåture og få en fornemmelse af en svunden tid hvor portugiserne familier kunne leve af at bo heroppe,

Ud over at nyde det smukke rolige natur i bjergene, var vi på ture til en stor flot badestrand, et fiskemarked, et indkøbs center, samt et stort marked om søndagen , vi var kun ude og spise på resturent en gang, vi foretrak at hygge os med selv at lave maden.

Et fantastisk anbefales værdig sted for dem der gerne vil slappe fuldstændig af, og nyde det lille paradis med en smuk udsigt man bare ikke kan få nok af.

 Af Jan Bjerre

 

Juni 2013:

Vi var 8 pensionister, hvoraf 2 havde været der flere gange, som holdt 8 dages ferie på det dejlige sted Alcaria Fria. Alle 8 var enige om, at det var et pragtfuldt sted i rolige omgivelser og med nogle dejlige huse, som opfyldte vores behov, samtidig i en dejlig natur. Og vi nød swimmingpoolen meget.

Jørgen og Birgit.

 

Link: Facebook

 

Troels Olsen | Vester Vellingvej 22, Randers NV  | Tlf.: 22489693